Til forsiden
11-03-2020

Bli kjent med Martin i Atea: Byttet ut legestudier med IT-bransjen

Martin Bekken i Atea ble inspirert av en god venn til å bytte beite fra legestudier til jobb i IT.

Peter Tryggestad
Kommunikasjonssjef
Martin Bekken

Utdanning og yrkesbakgrunn:

På videregående skole gikk jeg toppidrettslinje i Bærum. Påfølgende år flyttet jeg nordover og gikk et toårig løp på Forsvarets befalsskole, som har fokus på egenutvikling og lederrollen. Det ble ingen videre militærkarriere, men heller medisinstudier i Oslo.

Medisinfaget var interessant og utfordrende, men en god venn som jobber i tech-bransjen inspirerte meg til å utforske andre veier, da jeg aldri helt fant min plass i den akademiske tilværelsen. Jeg byttet ut legestudier med jobb i tech-startup. Der jobbet jeg med forretningsutvikling, optimalisering av prosesser samt Go-to-market strategi.

Beskriv jobben din:

Jeg begynte i Atea i august 2019. Her gir jeg råd til små og mellomstore bedrifter om teknologi og tjenester, hvor målet er å bidra til en enklere hverdag med IT.

Min hverdag er veldig variert, og består i hovedsak av kundemøter, workshop og prosjekter. Vi har samtidig et sterkt fokus på egen kompetanseutvikling, som sertifiseringer og kursing.

Min avdeling, Atea SMB, er en del av satsingen mot små og mellomstore bedrifter. Vi er 15 rådgivere som jobber tett med bedrifter, hvor de kjenner til utfordringene og vi til teknologien. Vi tilbyr tjenester som tidligere har vært forbeholdt store børsnoterte selskap, som blant annet skyteknologi og innsikt.

Hva kreves av egenskaper for å trives i denne jobben?

Som teknologirådgiver er du nødt til å være nysgjerrig, ansvarlig og fremtidsrettet. Du må være nysgjerrig for å kunne forstå behovet til bedriften samt nysgjerrig på egen utvikling. Vi har et ansvar for å tenke helhetlig når det kommer til rådgivning, og tørre å stille krav til bedriftene og bedriftslederne om hvordan de skal sko seg for framtiden.

Jeg ønsket å jobbe for Atea, fordi de har en av de største kunnskapsbasene på teknologi i landet. Det gir en svært god arena for egenutvikling, og mulighetene til å levere tjenester og løsninger som faktisk gjør en forskjell i folks hverdag.

Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?

Avdelingen vår legger et stort fokus på kompetansebygging, på personlig nivå og team-nivå. Egenutvikling i form av sertifiseringer, og kompetanseheving på teamnivå i form av intern og ekstern kursing.

Selv hører jeg mye på podkaster. Atea sin egen podkast er veldig god og relevant, ellers kan jeg tipse om Tim Ferriss, som intervjuer ulike teknologi personligheter. Hvis du heller vil lese en bok om teknologi, så kan jeg anbefale "Technology as a Service".

Dersom du var fersk student i dag, hvilke fag/studier ville du valgt?

Personlig ville jeg valgt noe innenfor teknologi, for eksempel data science. Jeg tror det blir viktigere i årene som kommer. Det handler om å ikke bare kjenne til teknologien rundt oss, men også  forstå den. I tillegg gir en slik utdannelse gode jobbmuligheter innenfor flere næringer.

Hvilke trender kommer til å prege bransjen i framtiden?

Vi ser at måten kunder ønsker å konsumere tjenester på er i endring. I Atea SMB jobber vi intensivt og målrettet for å levere så smidige og konkurransedyktige løsninger som mulig.

Noen fokusområder jeg synes er spesielt interessante er utviklingen i skolene. Vi samarbeider tett med vårt eget skoleteam, og sammen leverer vi kompetanseløft til skoleledere og foresatte, med fokus på å tilrettelegge for elevenes læring.

Utover synes jeg generelt skytjenester og modernisering av arbeidsplasser er veldig interessant.