Bli kjent med Karoline Hauan i Atea
Karoline Hauan elsker å jobbe i krysningspunktet mellom ledelse, pedagogikk og teknologi. Som konsulentleder i Atea Tromsø er hennes mantra å lære noe nytt hver eneste dag.
Utdanning og yrkesbakgrunn?
Jeg har en mastergrad i didaktikk fra Universitetet i Tromsø (UiT), er tidligere vinner av Lederjakten 2015 i Nord-Norge og ble i 2018 anerkjent som én av Norges fremste ledertalenter under 35 år av E24.no og Executive Search-selskapet Mercuri Urval. Før jeg begynte i rollen som konsulentleder i Atea hadde jeg jobbet som konsulent, prosjektleder og PMO Manager innen utdanningsteknologi. Jeg digger å jobbe i krysningspunktet mellom ledelse, pedagogikk og teknologi!
Hvordan er jobben din?
Som konsulentleder i Atea føler jeg meg heldig som får lede dyktig mennesker med flere ulike kompetanseområder innenfor teknologi. Jeg har en spennende arbeidshverdag hvor jeg har fokus på å sikre lønnsomhet, optimalisere humankapital, jobbe strategisk og målrettet med kompetansestyring og utvikling, og bistå våre kunder i deres digitale transformasjonsreiser. Det er gøy å arbeide med utfordringer og jeg trigges av å finne løsninger som kan øke produktivitet. Mitt mantra er å lære noe nytt på jobb hver eneste dag!
Hvilke ferdigheter kreves for å lykkes i denne jobben?
For å jobbe i tech-bransjen bør du være nysgjerrig på morgendagens løsninger, være interessert i å lære fra andre og dele av egen kunnskap. I rollen som konsulentleder balanserer jeg kombinasjonen av fag, folk og forretning, samtidig som jeg er veldig opptatt av å motivere til utvikling og endring. Jeg tror på delingskultur for å fremme kompetanseutvikling og tilrettelegge for kvalitet og læring i alle ledd, noe som også kommer våre kunder til gode.
Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?
Å vokse opp i den digitale tidsalderen har naturligvis preget min nysgjerrighet, og siden studietiden har jeg jobbet med å identifisere teknologiske muligheter og belyse organisasjonsmessige gevinster innen digitalisering. Jeg leser mye, hører på podcast, ser TED Talks og deltar på kurs og seminarer med våre samarbeidspartnere som for eksempel Microsoft, IBM, VMware og Cisco. I tillegg lærer jeg masse fra mine dyktige kollegaer og i møter med kunder som etterspør tjenester som ikke nødvendigvis finnes enda.
Hva slags andre muligheter finnes det innenfor yrket?
Som konsulent får du mulighet til å utfordre deg selv og bli kjent med mange kunder gjennom forskjellige oppdrag. Konsulenttilværelsen betinger at du har samlet opp kunnskap og kompetanse over tid som gir en god forståelse for å kunne jobbe i flere bransjer. Med dette menes at erfaringer du har gjort deg gjennom tidligere oppdrag og prosjekter vil være verdifullt i neste utfordring du begir deg ut på. Mulighetsbildet i Atea er stort, og hvis du ønsker deg til et spesielt fagområde kan du sparre med kollegaer og nærmeste leder for å sikre en kompetanse- og utviklingsplan som er tilpasset deg. Teknologibransjen kjennetegnes ved at marked og trender preger fremtidsutsiktene og krever at vi hele tiden holder oss relevante for våre kunder. Ved å være engasjert og hoppe på nye utfordringer vil du garantert komme langt!
Dersom du var fersk student i dag, hvilke studier ville du valgt?
Som leder er jeg veldig glad for å ha en pedagogisk bakgrunn. Jeg mener dette styrker mine mellommenneskelige relasjoner og soft skills, samtidig som jeg har gode verktøy for å gjennomføre underveis- og sluttvurderinger i arbeidet. Utover dette ville jeg nok ha satset på studier innen IT som gir et godt fundament i teknologibransjen. Studieløp vil kunne gi deg bredde og forståelse, men den virkelig erfaringen kommer gjennom arbeid og tilegnet kunnskap i arbeidshverdagen.
Hvilke trender tror du kommer til å prege teknologibransjen i tiden fremover?
Det er vanskelig å spå fremtiden siden teknologi er i kontinuerlig utvikling. Det som var populært i går er utdatert i morgen. Samtidig tror jeg teknologi som forvandler data til verdifull innsikt for flere bransjer blir mer og mer attraktivt. Dette vil gi selskaper bedre grunnlag for fremtidige beslutninger og forbrukerne mer informasjon om varer og tjenester. I tillegg tror jeg at IT-løsningene vil bli mer kompatibel for den enkelte bruker i stedet for standardløsninger som rulles ut.