Til forsiden
14-03-2024

Bli kjent med: Kaja er vår nye forretningsutvikler på IT-sikkerhet

Som forretningsutvikler innen IT-sikkerhet, er jobben hennes blant annet å avdekke og skape muligheter for våre dyktige konsulenter på SIEM og SOAR løsninger.

Kaja smiler til kamera
Kaja Sørbotten
Om Kaja Sørbotten

💡 Alder: 31 år

🏡 Bosted: Kolsås

🎓 Utdanning: Sivilingeniør i elektronikk, analog kretsdesign og radioteknikk  

👩‍💻 Stillingstittel: Business Development Manager

🍽️ Favorittmat: Mat som nytes med gode venner 

✌️ Funfact: Jeg har bodd på tre ulike kontinenter  

1. Hva innebærer jobben din?  

Jeg jobber som forretningsutvikler. Jeg sitter som en nasjonal ressurs på et av våre konsulentteam på IT-sikkerhet. Min jobb er å avdekke og skape muligheter for de dyktige konsulentene våres på SIEM, SOAR og observability løsninger.

Jeg skal også fungere som ett bindeledd mellom konsulentlaget på IT-sikkerhet og det store salgsapparatet til Atea, i alle regioner, slik at vi jobber sammen.  
 
I tillegg til dette er det en administrativ og organisatorisk del. Jeg skal være med å drive frem og drifte interne prosjekter, slik at konsulentene har relevante og læringsnyttige prosjekter å jobbe med når de ikke er utleid hos kunde.  

Hva gjør et SIEM (Security Information and Event Managment) verktøy:

Verkøtyet brukes til å identifisere og reagere på sikkerhetshendelser. Det hjelper oss med å se hele bildet ved en sikkerhetshendelse. Dette gjøres ved å sammenstille data fra ulike kilder, og det kan identifisere mønstre og sammenhenger på tvers av systemer.

Hva gjør et SOAR (Security Orchestration, Automation and Response) verktøy:

Trusler som avdekkes av SIEM-verktøyet blir tradisjonelt sett håndtert av mennesker, for eksempel analytikere i en SOC (Security Operations Center). For å avlaste disse ressursene kan et SOAR-verktøy brukes til å koordinere, utføre og automatisere håndteringen av enkelte av disse sikkerhetshendelsene. Et SOAR-verktøy vil kunne redusere responstiden til sikkerhetsteamet betydelig.

2. Hvordan er en typisk arbeidsdag?   

Siden jeg er helt fersk i Atea, har mye av min arbeidshverdag bestått av å bli kjent med Atea som organisasjon, de ulike grupperingene og individer på tvers av hele organisasjonen. Atea er en stor og kompleks bedrift, så her er det mye å sette seg inn i.  
 
Jeg jobber stort sett fra hovedkontoret i Oslo, og i januar fikk jeg lov til å være med å arrangere en partnerdag sammen med Splunk her på bygget. Dette skulle være et arrangement for faglig påfyll for salgsapparatet i region øst.  
 
Jeg gleder meg til å fortsette å bli kjent med Atea og de herlige medarbeiderne her.

3. Hva fikk deg til å endre bransje og begynne hos Atea?  

I januar 2019 leverte jeg min master. Jeg ble ferdig utdannet sivilingeniør i elektronikk, og startet min "voksen”-karriere hos Nordic Semiconductor på Tyholt i Trondheim.   

Hos Nordic Semiconductor jobbet jeg hovedsaklig med kundene våre, deres produktutvikling av sluttprodukt, kretskort design, og med Nordic Semiconductor sin IC. Som forberedelse, før kunden skulle gjennom sertifiseringer, var det i tillegg antenna og radio tuning av kundens prototyper.

At jeg skulle ende opp som forretningsutvikler hos Atea var litt tilfeldig. Det var en spennende mulighet som dukket opp. En venninne av meg som jobber i Atea, spurte om hun kunne nevne mitt navn i forbindelse med en stilling. Stilling virket spennende, utfordrerne og givende, så jeg sa ja. Etter intervju, gjennomføring av personlighetstest og noen samtaler, var det veldig lett å takke ja til denne muligheten når tilbudet kom.

4. Hvordan har onboarding vært for deg i Atea?  

Onboarding i Atea har vært bra. Jeg deltok på en nasjonal onboarding som var veldig nyttig for å få ett overblikk over organisasjonen man skal inn i. Fra mitt perspektiv er Atea en stor organisasjon, så det har vært mange å bli kjent med, og det gjenstår fremdeles en hel del. Heldigvis så er de fleste forståelsesfulle og imøtekommende når man er rundt og presenter seg.

5. Hva er din største interesse eller hobby?   

Før jeg fikk barn brukte jeg min fritid på å reise, drikke god vin, gå på fjellturer og skiturer med gode venner, kjæreste og familie.  

Etter barn er det ikke så mye fritid lenger. Neida, barn kan heldigvis tas med og inkluderes i de fleste ting. Men det går mye i familievennlige aktiviteter som turer og bading. En gang iblant er det barnefri og tid til interessene som var før barn.  

Min hverdagshobby er å gå på trening alene, med venner og/eller kollegaer.

Kaja står på en utkikkspunkt på et fjell