Bli kjent med Ingrid i Atea: – Jobben min er helt fantastisk
Ingrid er i dag Splunk-konsulent i Atea og jobber med bedrifter som ønsker å få verdi av sine data. Men hun startet yrkeskarrieren i en helt annen bransje.
Utdanning og yrkesbakgrunn?
Jeg har en master i finansiering og investering fra NTNU Handelshøyskolen i Trondheim. Jeg startet min yrkeskarriere i et firma som driver med lederrekruttering. Ett tips fra en god venn av meg, førte til at jeg byttet beite. Jeg startet med salg innen IT-bransjen. Jeg satt da på innesalg og solgte backup- og virtualiseringsløsninger. All «kred» til min mentor, Trond, som fikk meg hektet på Splunk og logganalyse. Jeg startet med tekniske sertifiseringer, skled inn i en pre-sales rolle, holdt kurs og tekniske demoer og ble til slutt ansatt hos Atea som Splunk-konsulent. Læringskurven har vært bratt og jeg er takknemlig for at jeg har en jobb hvor jeg lærer noe nytt, møter nye utfordringer og får hjulpet kunder hver eneste dag.
Hvordan er jobben din?
Jobben min er helt fantastisk. Jeg har spennende arbeidsoppgaver og herlige kollegaer som backer meg 100 %. Jeg startet i Atea i januar 2021 og ble sendt rett på hjemmekontor. Heldigvis er Atea dyktige på å bruke Teams, og med virtuelle kaffe-møter har vi klart å holde koken hele veien. Som Splunk-konsulent jobber jeg med bedrifter som ønsker å få verdi av sine data og gjøre disse mer synlig. Per nå er jeg utleid til Telenor. Målet mitt er fornøyde kunder som sitter igjen med en løsning som kan gjøre arbeidshverdagen deres enklere. Atea har et sterkt fokus på egen kompetanseutvikling og gir meg frihet til å ta sertifiseringer etter ønske om jeg ser områder som er interessante og kunderelevante.
Hva kreves av ferdigheter for å lykkes i denne jobben?
Som konsulent gjelder det å være nysgjerrig og spørrende for å kunne se bildet fra kundens perspektiv. Man må kunne sette seg inn i ny teknologi og trender, men jeg vil også vektlegge det menneskelige aspektet ved denne rollen. Det er mye dialog og samarbeid med kunde i et prosjekt. Min erfaring er at det hjelper å ha et smil om munnen og man kommer langt med å være team- og relasjonsorientert. Men man må også være en kritisk rådgiver som tørr å stikke fingeren i øyet på kunden, på en hyggelig måte. Det er en fin balanse.
Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?
Avdelingen vår har et stort fokus på kompetansebygging. Vi har frihet til å ta sertifiseringer og kurs der vi ser det er behov. Splunk har sin årlige brukerkonferanse (.conf) som er et fint fora for å få med seg faglige oppdateringer. Drømmen er å få dra på .conf i Las Vegas en gang i nærmeste fremtid. Jeg hører på podkaster, som Atea sin «Teknologi og mennesker» og «Darknet Diaries». I tillegg til Computerworld og LinkedIn for å nevne noe.
Dersom du var fersk student i dag, hvilke fag/studier ville du valgt?
Da hadde jeg valgt informatikk, nærmere bestemt cybersikkerhet. Fordi det er et interessant felt som angår oss alle. Også fordi jobbmulighetene er mange.
Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?
Her må jeg slå et slag for mitt eget fagfelt som er logganalyse og økt synlighet i egen data. Vi ser for eksempel at cyberangrep rammer bedrifter på løpende bånd. Da gjelder det å ha sikkerhetsovervåkning for hendelsesdeteksjon på plass, noe som også inngår i NSMs grunnprinsipper. Eller som Splunk sier det: «Finding your faults, just like mom.»