Til forsiden
Chat med oss
10-07-2024

Atea Graduate: Ida Tveiterås

Ida Tveiterås er en av de første i Norge som får bruke Microsofts nye verktøy Sharepoint Premium. Med det skal hun automatisere dokumenthåndtering av kundens postmottak, ved å blant annet ta i bruk AI-teknologi.

Om Ida Tveiterås

💡 Alder: 27 år  
🏡 Bosted: Bergen  
🎓 Utdanning: Dataingeniør  
👩‍💻 Stillingstittel: Juniorkonsulent  
🍽️ Favorittmat: Pasta carbonara  
✌️ Funfact: Jeg har badet med en giftig slange (ufrivillig) 

Hvilken utdanning har du? 

Jeg studerte ved Høyskolen i Østfold, hvor jeg tok en utdanning for å bli dataingeniør. Dette er et veldig teknisk anlagt studie, hvor man får utrolig mye nyttig kunnskap og erfaringer. Disse har jeg fått stor nytte av i arbeidslivet.  

Fortell litt om hvilke oppgaver du har?  

Etter å ha fullført et intensivt sertifiseringsløp i august 2023, var det rett ut i prosjekter for min del. I første prosjektet jobbet jeg som utvikler hvor jeg brukte .Net og React for løsningen. Nå er jeg på mitt andre prosjekt, som har et mye større omfang, hvor jeg jobber med å trene AI modeller og lage arbeidsflyter for dokumenthåndtering. Verktøyene som brukes for å gjøre dette er SharePoint Premium (også kjent som Microsoft Syntex) og Power Automate.  

Hva er det kuleste prosjektet du har jobbet med i Atea?  

Det blir definitivt prosjektet jeg sitter på nå, hvor jeg har fått en helt unik mulighet til å være en av de aller første i Norge som jobber med Microsofts nye verktøy – SharePoint Premium. Prosjektet går ut på å automatisere dokumenthåndtering av kundens postmottak, ved å blant annet ta i bruk AI-teknologi. Det er svært fremtidsrettet og helt ny teknologi, så det er utrolig spennende og givende å få jobbe med dette. Jeg setter veldig pris på å få denne muligheten og kunnskapen jeg nå får opparbeider meg.  

Hva har du lært som Graduate i Atea?  

For meg har det vært hvor utrolig mye et godt arbeidsmiljø har å si. Det er jo kanskje en selvfølge, men etter å ha opplevd den fantastiske kulturen som er i Atea, så er det bare blitt enda tydeligere. Det at terskelen for å hjelpe andre er så utrolig lav og at man kjenner på at andre rundt seg heier på deg og bryr seg om din suksess og utvikling. Det er virkelig noe som har stor betydning.  

Har du noen tips eller råd til studenter som vurderer IT-bransjen? 

Jeg anbefaler å gjøre seg kjent med arbeidsmarkedet for å kartlegge hvilke kompetanse som er etterspurt, samtidig som det er viktig å velge noe man selv har troen på og ønsker å gjøre. Jeg anbefaler også å delta på utdanningsmesser og bedriftspresentasjoner, og aktivt ta initiativ til å snakke med bedrifter og andre likesinnede studenter.