Til forsiden
22-10-2020

Når det gamle ikke er godt nok

I en verden hvor teknologien tar overhånd og den nye generasjonen har mer kontroll på alt det nye som er kommet i markedet, er det lett å kjenne på følelsen av at alt var bedre før.

Devops og agile metoder
Bilde: İrfan Simsar, unsplash.com

I den gamle verden ventet vi på ny lansering av systemene og var bestemt på å ligge en versjon bak eller i alle fall ett år etter at lanseringen var gjort, slik at vi var sikker på at alle barnefeil var luket ut og produktet var stabilt. Enkle prosjekter kunne ta flere måneder å gjennomføre og det var ikke uvanlig at man var involvert i store infrastruktur oppgraderingen som gikk over flere år.

Mer moderne og smidig privat

Men så var arbeidsdagen over og vi gledet oss til ny iPhone eller forhåndsbestilte ny Tesla. Vi levde i to verdener, en gammel mastodont måte å jobbe på og en mer moderne og smidig måte på privaten. Barnefeil i ny produkter var en lek for man hadde både garanti og tid til å finne ut av problemene.

I dag kan man rett og slett ikke titulere seg som ekspert

Det mange ikke fikk med seg var at det samme skjedde i «Enterprise» segmentet også. Microsoft lanserte Azure (det føles kanskje som noe nytt også i dag, men det ble lansert 1. februar 2010). Nye tjenester ble lansert i et hyppig tempo og vi klarte rett og slett ikke følge med. Områder vi tidligere var eksperter på var blitt så omfattende at vi rett og slett falt av lasset. I dag kan man rett og slett ikke titulere seg som ekspert, produktene er blitt for store med alt for mye teknologi og funksjonalitet.

«Agile» og «DevOps»

Vi kastet oss rundt terminologien som «agile» og «DevOps» og trodde så lenge vi sa vi jobbet sånn så var vi sånn. I år er det mange som sitter å endelig snakker om digitalisering og optimalisering, og i troen på at vi er nyskapende fordi vi tar i bruk Power Apps (som forså vidt ble offentlig tilgjengelig eller «general available» som Microsoft kaller det sommeren 2016).

Raskere til markedet

Tidligere lange prosjekter går over i små leveranser med rask «time to market» som den nye driveren for å realisere prosjekter. Ting som tidligere tok flere måneder kan man nå gjennomføre på det vi ville kalt rekordtid og galskap tidligere

”Har du kommet deg over på den nye prosessen?”

Atea bygger sine team på å skape denne digitale transformasjonen. Jobbe på kryss og dele kompetanse samt tilegne seg ny. Slik at vi virkelig kan jobbe ut ifra den nye digitale verden, ta kontakt med oss om du vil digitalisere og skape ny business i farten som forventes i dag.