Til forsiden
29-11-2024

Gjør overgangen til Windows 11 til et digitaliserings- og miljøprosjekt

Sikkerhetsoppdateringene for Windows 10 fases nå ut, og det er på tide å legge en plan for en effektiv og miljøvennlig omstilling til Windows 11.

Windows 10 har siden 2015 tjent norske virksomheter godt, men nå er det på tide å ta farvel med operativsystemet. Overgangen til Windows 11 handler ikke bare om en teknisk oppgradering av maskinvare og programvare. Du bør benytte anledningen til å gjennomføre en bredere digital omstilling for hele virksomheten.

– Gjort på riktig måte kan overgangen til Windows 11 bidra til å øke innovasjonskraften din, styrke IT-sikkerheten og forbedre samhandlingsfunksjonene i virksomheten. Dette betyr blant annet at du kan gjøre det enklere og sikrere for dine ansatte å jobbe fra andre steder enn kontoret, sier Charlotte Hermansen Moland, som er leder for løsningsrådgivning innen klient og håndtering av livssyklus i Atea.  

Spar kostnader med Windows 11

Mange virksomheter har i dag en eldre maskinpark som ikke støtter Windows 11, og må forberede seg på kostbare maskinvarefornyelser. Det er likevel helt nødvendig å ta denne investeringen nå, da Windows 10 vil kunne gi deg store sikkerhets- og samsvarsutfordringer om du ikke tar grep raskt.

Når du skal velge IT-utstyr som oppfyller kravene til Windows 11, handler det både om at maskinvare og programvare skal kunne snakke sammen, og det å ha maskiner som er klare for fremtiden. Du må også sikre at eksisterende systemer spiller sammen med det nye operativsystemet.

– Selv om en oppgradering til Windows 11 kan virke kostbar i starten, kan du spare betydelige kostnader over tid. Du reduserer ineffektivitet, nedetid og flaskehalser som skyldes utdatert utstyr. I tillegg legger du til rette for at ansatte kan jobbe bedre sammen og utnytte de fordelene som bedre ytelse og ny teknologi gir, sier hun.

Dette må du tenke på:

  1. Når du skal investere i ny maskinvare må du vurdere hvordan produksjon, bruk og avhending av utstyret påvirker klimaet. En god rådgiver hjelper deg med å se på hele livssyklusen til utstyret for å finne en balanse mellom tekniske behov og klimahensyn.
  2. Du bør investere i kvalitetsutstyr, som kanskje koster litt mer i innkjøp, men som varer lenger og som i større grad kan gjenbrukes og resirkuleres. Trolig er kvalitetsutstyr mer energieffektivt også.
  3. Sørg for god administrasjon og drift gjennom hele levetiden til utstyret. Ved å holde utstyret oppdatert og tilby god support kan utstyret brukes lenger, enten av én og samme ansatt eller ved at det går videre til andre i virksomheten.
  4. En god avhendingsløsning sikrer at utstyret får nytt liv et annet sted når du er ferdig med det, eller at verdifulle metaller og komponenter resirkuleres.
  5. Vurder om du bør leie IT-utstyret heller enn å eie det. Utstyr som er leaset tas ofte bedre vare på av ansatte og kan oftere gjenbrukes når virksomheten er ferdig med det.