Bli med oss på to dager fylt med innsiktsfulle foredrag, spennende diskusjoner og verdifulle erfaringer, skreddersydd for kommuner som ønsker å være i fronten av den digitale transformasjonen.
Utforsk siste nytt innen IT-sikkerhet, kunstig intelligens, backup-strategier, velferdsteknologi og nyheter fra ledende leverandører💡
Agenda 12. mars
Per Tore Stokke, en erfaren sjefskonsulent og IT-sikkerhetsekspert med over 26 års erfaring, vil gi oss en utvidet gjennomgang av det IT-sikkerhetsmessige trusselbildet for kommunal sektor.
Hva er det som blir de aller viktigste prioriteringene for infrastrukturen i 2025 og hvordan kan vi som IT-organisasjon sko oss på best mulig måte?
Alt i sky? Neppe. Alt på bakken? Nja. Noe i sky og noe på bakken? Ofte, ja!
Felles for alle er at man må tenke Zero Trust – og kanskje spesielt i hybride miljø-hvordan får man til dette?
Ett svar: Start med identitet.
Skal man ha en hybrid satsning som omfatter applikasjoner som kjører i offentlig sky, som SaaS eller on-premise og som i tillegg snakker med hverandre på tvers, vil identitet være det første som må adresseres.
I oktober 2024 ble EU sitt NIS2 direktiv innført. Kommuneledere rundt omkring vil peke på IT for å sikre etterlevelse. Men hvordan skal dere forholde dere til dette når regelverket treffer teknisk etat, vann og avløp i minst like stor grad som IT?
Vi deler våre betraktninger.
Microsoft har en klar visjon for fremtidens teknologi: Copilot is the UI for AI. I sitt budskap fremhever Microsoft hvordan Copilot-plattformen er i ferd med å revolusjonere måten vi arbeider på, ved å fungere som et organiserende lag for arbeid og et personlig verktøy for hver ansatt.
Med denne visjonen posisjonerer Microsoft seg i sentrum av det de kaller "en stor plattformendring", der AI ikke bare er et verktøy, men en transformativ kraft i hvordan vi interagerer med teknologi og utfører.
Dette foredraget vil utforske hvordan Copilot tilnærmer seg dette i praksis, tilpasset hver enkelt ansatt, og hvordan det er i ferd med å endre vår tilnærming til teknologi i arbeidslivet.
Vi ser på ulike verktøy for kunstig intelligens, hva de krever for å lykkes med, og hvordan de imøtekommer ulike behov. Vi ser på hva som skiller Chat GPT og Claude fra verktøy som Copilot Studio, Azure AI Foundry og WatsonX – og hva er egentlig Azure Machine Learning og Microsoft Fabric?
Innlegget søker å sette deg i stand til å bedre forstå hvilke verktøy som er egnet til hva, hva du bør bruke når, og hva som kreves for å lykkes med dem – slik at du enklere kan navigere i jungelen av AI-produkter og -tjenester.
Stikkord: kunstig intelligens, maskinlæring, Databricks, Copilot, WatsonX, IaaS, PaaS, SaaS.
Hvordan kan IT være en drivkraft for å møte disse behovene gjennom strategisk utvikling og effektive metodikker?
Undervisningsarealer, møterom og andre møteplasser har endret seg gjennom årene. Endret seg har også behovet vårt for å dele informasjon med både publikum og ansatte. Hvordan kan vi presenterebudskapet best? Reisen fra projektor via LCD skjermer til LED skjermer har vært formidabel. Alle disse lever fremdeles godt, men hvilken teknologi passer til hva? Leder for AV i region nord, Anders Dragsten, tar dere gjennom teknologiene og gir tips og anbefalinger.
Tid til frisk luft eller avslapning
Agenda 13. mars
Azure Local gir bedrifter muligheten til å kjøre Azure-tjenester lokalt i egne datasentre, med samme fleksibilitet, sikkerhet og skalerbarhet som i skyen. Med Azure Local kan organisasjoner oppfylle krav til datalagring, overholdelse og lav latens, samtidig som de drar nytte av en hybrid skyinfrastruktur for optimal ytelse og kontroll.
Bli med på en spennende presentasjon om teknisk implementering av digital hjemmesykepleie, med fokus på beste praksis fra Tønsberg kommune.